Gudindeføde der vækker alle sanserne

At spise mindfuldt, med alle sanser og fuld nydelse er en ting som virkeligt skærper kontakten til din indre gudinde

På denne her blog handler det meget om orakelkort og intuition, men hele essensen af hvad jeg laver handler om at nå ind til en indre gudinde, som bor i hver enkelt af os. Det er vores sjæl når den er i balance, i kontakt med intuitionen, Universet, englene og os.

 

At spise mindfuldt, med alle sanser og fuld nydelse er en ting som virkeligt skærper kontakten til din indre gudinde, til den del af dig som intuitivt ved hvad der er det helt rigtige for dig at gøre. Den del som har adgang til hele Universet og al den visdom der er at trække på der. Den del som du trækker på når du læser kort.

 

De færreste forbinder kortlæsninger og mad med hinanden, men jeg ser det som et samlet hele. Alt hvad vi gør, alt hvad vi sætter os for med vores intentioner, vores spirituelle praksis, vores daglige liv, vores livserfaringer, er alt sammen det der udgør os som læsere. Uanset hvor neutralt du forsøger at forholde dig som kanal under en læsning, så er du med til at lægge en vinkel over dine læsninger. Det er derfor der er nogle som altid bliver opsøgt af dem med kærlighedsspørgsmål, af dem med karrierespørgsmål osv. Fordi de fornemmer hvem du er og hvad du kan som menneske, udover at være budbringeren fra Universet med kortene som hjælpemiddel.

 

Når jeg har rigtigt travlt så er det første der ryger madens sanselighed. Det bliver pludseligt bare et brændstof der skal hældes ned, så jeg kan køre videre. Godt hjulpet på vej af, at jeg på ingen måde er en gourmand. Mad interesserer mig ikke specielt meget, udover at se andre lave det på tv, og spise så jeg kan leve, (en del af mig ville ønske jeg ikke var kræsen og elskede at smage på alt som de tv-kokke jeg elsker at se på), men jeg ved hvor vigtig en del det er af at være i balance. Så jeg anser det som ligeså spirituel en praksis som min meditation. Jeg ved det er godt for mig, jeg ved det giver mig adgang til min sjæl, min intuition.

Derfor er det 2. ritual i min e-bog Væk Din Indre Gudinde netop centreret om nydelsesfuld spisning, for at spise med sanserne og sætte nydelsen højt er med til at vække gudinden i mig.

 

I dag vil jeg dele ritualet med dig, inklusive en opskrift på en chokoladedessert som både nærer din gudindekrop, såvel som dine sanser.

 

Vil du have fingre i resten af de i alt 21 ritualer så kan du hapse din e-bog med ritualerne til at vække din indre gudinde lige her.

 

Fra Væk din indre gudinde

Væk Din Indre Gudinde ebogscover

 

” Gudinderitual 2

Mad er mere end bare benzin på motoren

 

Udfordringen: Mad er blevet noget der skal overstås så du kan komme videre

Ritualet: At spise er en nydelse

 

Mange kvinder har så travlt med at få alle ender, ambitioner, behov (familiens og egne), indkøb, tøjvask, gulvvask, selvpleje, kreative projekter, forældremøder etc. til at hænge sammen, at mad ikke får den opmærksomhed den fortjener.

 

Pludselig er den bare blevet til et punkt der skal overstås, være nemt at have med på farten, give energi og hvis du er ambitiøs: leve op til nogle bestemte sundhedskrav. Kan den købes færdig i en 7Eleven eller supermarkedet får den bonuspoint af dig. Men kære Gudinde, når du kun putter energi på tanken og glemmer nydelsen, mangler du en vigtig del af det at ernære sig selv. Maden smager af mere, uanset om det er en simpel fersken eller en 3-retters gourmetmiddag, når du er til stede med alle dine sanser.

 

Forestil dig at du er en Gudinde og ræser af sted med en wrap i den ene hånd og en kop to-go kaffe i den anden hånd… Ikke særligt powerfuldt, selvom det får arbejdet gjort med at fylde energi på dig, vel?

 

Sæt dig på en bænk under et træ eller dæk op med den hvide dug og stearinlysene og mærk, smag, duft, sans hvad det er du putter indenbords.

 

Ritual nr. 2 handler om mindfulde måltider, for når du sænker tempoet og giver dig tid til måltidet, så bliver det en helt anden oplevelse. En oplevelse der sender gode signaler til din hjerne om at slappe af, og som handler om så meget mere end bare at fylde benzin på tanken.

 

Spis et måltid i dag, hvad enten det er frokost med klapsammenmadder, en pose chips, en sund smoothie eller bare et æble, og hav fokus på maden. Ingen distraktioner, bare dig, lydene, duftene og smagen. Bid for bid. Det er Mindful Eating. Stop når du er mæt. Tag mere hvis du stadig er sulten.

 

Gudindedessert

gudindedessert

1 dåse økologisk kokosmælk

1-2 spiseskeer kakao

1 moden banan

2-3 spiseskefulde chiafrø

En knivspids steviapulver eller et par dråber flydende stevia

Piskefløde til at lave skum til at pynte med.

 

Put alt på nær piskefløden i en blender og blend, tilsæt evt. et par skeer vand hvis det er meget tykt, da chiafrøene gør at desserten tykner i løbet af et par timer.

Hæld i dessertforme, som ramekiner eller dessertskåle og sæt i køleskabet 4 timer eller natten over.

Pisk fløden til skum og top hver dessert med et tykt lag flødeskum. Sæt dig i godt selskab, med en god udsigt eller noget skøn, rolig musik og nyd!

 

Der er så meget nydelse og ro, i at tage sig tid til et måltid, både under tillavningen og spisningen. En nydelse som tit forsvinder ud i travlhed og praktiske gøremål. De bedste måltider jeg kan huske er altid dem fra mine ferie, og det er ikke fordi de var de bedste gourmetmåltider, men fordi der var en frihed af tid til at nyde dem. Jeg husker med største nydelse både en pakke chips i Spanien, en lasagne i Frankrig og en spaghetti carbonara på en italiensk restaurant i Dublin. Rimeligt almindelige ting, men jeg kan stadig huske duften, udseendet, rummet omkring mig, smagen og hvor meget jeg nød at spise dem. For jeg skulle ikke andet end at være tilstede. Og tid er en sjov størrelse, for det tager ikke længere tid nødvendigvis at nyde maden. Og i de tilfælde hvor det gør opdager du hurtigt at den Gudindepower der ligger i madnydelse giver igen i den anden ende , så du har alt at vinde ved at gøre noget særligt ud af de tidspunkter hvor du skal tanke energi.

Skab en vidunderlig stemning omkring det at spise. Det er et gudinderitual der virkeligt rykker! ”

Væk din indre gudinde med 21 gudinderitualer lige her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s