Er omvendte kort negative?

Når jeg laver læsninger og månedens orakelkort vil du ofte se at nogle af kortene vender på hovedet.

At læse med kort på hovedet er noget jeg holder af, selvom jeg ikke havde det sådan i starten. ”På hovedet” fik mig til at tænke på noget negativt, men som jeg lærer mine elever på Intuitiv Englekortlæser så er det langtfra negativt og der er heller ikke kun 1 rigtig måde at tolke kort på hovedet på. Jeg viser på min uddannelse 4 forskellige måder det kan bruges på hovedet når vi trækker et kort, men intet trumfer det du intuitivt får igennem, så der er rig mulighed for at få en god læsning ud af et oplæg hvor nogle af kortene kommer frem omvendt.

 

Mange har fået den opfattelse at omvendte tarot- eller orakelkort betyder noget farligt eller dårligt (negativt).

 

Grunden til at jeg med visse kortsæt laver læsninger hvor jeg inkluderer omvendte kort, (kommer tilbage til hvorfor det kun er visse sæt) er at jeg føler læsningen får flere nuancer og en større dybde, langtfra negativt, tværtimod.

 

Livet er jo nuanceret, det kommer i alle nuancer af alle farver og nogle gange havner vi i det dybeste sorte hul, andre gange er vi på den lyserøde sky, andre gange igen er vi i et fredfyldt hvidt, roligt, indre rum, og her kan kort der læses på hovedet, være med til at tolke de nuancer din situation er lige nu.

 

Om du vælger at kalde det livets skyggesider eller om du vælger at se det som Universets beskyttelse som Colette Baron – Reid, der har lavet et af mine yndlingssæt Wisdom of the oracle, gør, eller om du vælger at ”på hovedet” har den omvendte betydning af kortets normale betydning… ja, det bestemmer du.

 

Du kan mærke hvad der føles rigtigt og intuitivt for dig. Måske vil du slet ikke bruge omvendte kort, måske vil du kun bruge det i visse situationer og med visse kortsæt (se hvilke der egner sig længere nede). Eller måske er du som mig, og tolker betydningen af et omvendt kort, alt efter situationen og personen du læser for.

 

Det er min intuitive måde at læse på der også får lov til at vælge om omvendte kort skal tolkes på den ene eller den anden måde. Jeg har fuld tillid til det jeg gør og jeg oplever også på mine elever, at når de stoler på at de ved det når de er i gang, fremfor at beslutte på forhånd før en læsning, at et omvendt kort skal tolkes sådan og sådan, så er der mere flow og resultatet bliver en mere tydelig og brugbar læsning.

 

2017-07-06 11.07.48
På billedet øverst: Energy Oracle af Sandra Anne Taylor. På dette billede: Magical messages from the fairies, Romance angels begge fra Doreen Virtue, samt Inna Segals secret language of colour.

 

 Hvilke kort kan man læse på hovedet?

Som nævnt så er der forskel på hvilke kortsæt der egner sig til at blive brugt på hovedet, selvom du i udgangspunktet kan gøre lige hvad du vil med dine kort.

 

Englekort har tit budskaber som ikke rigtigt egner sig til at blive tolket på hovedet, og jeg husker ikke at nogle af dem som jeg selv har kommer med en instruks i guidebogen om at de er designet til det. Derfor bruger jeg altid dem opret.

 

Orakelkort derimod, som eks. dem fra Colette Baron-Reid, er netop designet til at kunne tolkes omvendt og har tit en besked i guidebogen til den situation, udover den almindelige.

 

Mange læser også tarot med omvendte kort, og igen, er der mange forskellige måder at gå til et omvendt kort på.

Det kan tolkes som nævnt ovenfor: det omvendte af det normale budskab, Universets beskyttelse, men også f.eks. som en blokering eller at det oprette budskab har fået en fed streg under, fordi du skal lægge særligt mærke til det.

Du kan prøve dig frem med forskellige måder, jeg anvender primært 4 forskellige måder i mine læsninger og på min uddannelse, udover den intuitive tilgang.

Du kan også starte med at prøve dem jeg har nævnt af henover en periode for at se om det er dig at læse med omvendte kort.

 

Kort som jeg anbefaler til at prøve det af er: Angel Tarot af Radleigh Valentine, Colette Baron-Reids Wisdom of the oracle og Wisdom of the hidden realms samt Sandra Anne Taylors Energy Oracle.

Start med at rode kortene rundt på bordet så du ved at de ikke alle vender samme vej, og bland og træk så som du plejer.

 

Er det for dig?

Om ”du er sådan en der læser med omvendte kort” ved kun du. Intet er rigtig eller forkert her, du bliver ikke mere professionel eller dygtig af at vælge det ene over det andet. Det handler om stil. Hvad er din læsestil?

Det finder du kun ud af ved at øve, prøve og eksperimentere dig frem. Mærke efter hvad du kan lide, hvad der giver dig noget og hvilke sæt der indbyder mere til omvendt brug af dem du har i samlingen.

For mig er det teksten der afgør om det kan bruges omvendt.

Et kort hvor der står at ”din skytsengel er altid med dig” føler jeg ikke for at bruge omvendt, da jeg tit læser omvendte kort som en blokering, men et kort der eksempelvis handler om chakraer, læser jeg gerne på hovedet. Kort med et ord eller sætning på på som eks. Peace, Meditation, Serenity, Go higher, Start an adventure (yes, alle mine kort er på engelsk haha) – dem kan jeg også finde på at bruge på hovedet.

 

Hvor kan du lære mere?

Hvis du kunne tænke dig at nørde i detaljer med brugen af omvendte kort, så har vi netop fokus på det på et af modulerne på Intuitiv Englekortlæser. Kom og bliv dygtigere til dine kort sammen med andre orakel-entusiaster lige her.

Intuitiv Englekortlæser

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s