Er der udsolgt for nærvær i dit liv?

Det seneste stykke tid har jeg haft samtaler med kvinder, både fremmede og venner, omkring deres forhold til deres intuition.

Jeg er nemlig på en mission for at undersøge og lære mere om hvordan moderne danske kvinder, som interesserer sig for selvudvikling og spiritualitet, har det med intuition/den indre vise stemme i deres liv.

Mit mål er at interviewe 100 kvinder og se hvor den røde tråd ligger; hvad vi har til fælles som udfordringer og styrker på det her felt.

En ting som dukker op allerede som jeg kan genkende fra mit eget liv, og mine tidligere erfaringer med at have været gået ned med stress og være ramt af depression, er at når nærværet og stilletiden forsvinder, så kan vi ikke høre eller vælger at overhøre vores supervigtige sans: intuitionen.

Og de fleste af os lever i en verden, der tilsidesætter vigtigheden af alenetid/stilletid, nærvær (hvor mange kender du der kan holde snitterne fra deres telefon mens du er sammen med dem?) og at være den vi er.

Konsekvensen er at kroppen begynder at knirke, larme og til sidst gå i stykker. Som en overophedet motor i en bil som flere gange indikerede, at den blev brugt forkert eller var kørt ad den forkerte afkørsel.

Det boom indenfor mindfulness, stressvejledning og kurser indenfor energiarbejde som er poppet op på nettet, er der jo af en årsag – vi har brug for det!

suhyeon-choi-104926
Foto: https://unsplash.com/@choisyeon

At halse efter at være med i gruppen, flokken, samfundet… er en naturlig del af menneskets natur, men halse er lige netop det en moderne kvinde nemt kommer til. Alt er blevet så effektivt, vi skal være robuste, omstillingsparate, vi skal kunne det hele for kvinder kan da få i bade pose og sæk, er vi blevet fortalt…

Vi skal være de gode mødre, døtre, søstre, veninder, koner, kærester, elskerinder, medarbejdere… Hvis vi er selvstændige skal vi være en bragende success, være på alle sociale medier og diske op med noget nyt og spændende og kreativt konstant, vi skal med andre ord være “på” meget mere end før i tiden.

Skal.

Eller skal vi? Er det mon ikke lige netop dér kæden hopper af? Vi begynder at føle at vi mangler tid (stress får dig til at tro at du ikke har tid nok), vi multitasker for at nå det hele (tab af nærvær) og pludselig begynder vi at ramme muren og kroppen larmer og bliver syg, fordi den ikke kan klare presset.

Jeg har været der, og mange af dem som jeg har interviewet har været der eller er der.

Og det er utroligt svært at navigere efter den indre vise stemme i det indre kaos.

 

Så her får du to af mine bedste tip til at stoppe den onde spiral, før filmen knækker

Vil du i kontakt med din intuition så du kan høre den OG rent faktisk handle efter den, med den ro og klarhed som det skaber?

Orakelkort er en af mine go-to metoder, for der er intet som at tænde et lys, brænde noget salvie af i et lille ritual, trække vejret dybt og lade kortene guide samtalen med dig selv og din indre vise stemme.
Kort er så fysisk, noget at holde i hånden, noget at kigge på og det kan netop være et fokus, et anker for at komme tilbage i nærværet.

Den anden ting er at vende opmærksomheden indad ved hjælp af berøring og åndedræt. Det kan tanke nærvær og energi ind på kontoen og dulme stress-responsen og gå dig tilbage på det intuitive spor.

I stedet for at bruge tid på at styre din tid eller dine opgaver, så prøv at styre din energi – du vil blive overrasket over resultatet!

Vores energibank kan nemt lades op via vores vejrtækning, og at veksle en pause med fokus på åndedrættet, med dagens opgaver kan give dig en dag med mere stabil energi.
Lav eks. 1 pause per 2 opgaver eller imellem hver eneste.

Herunder finder du et af de 21 selvkærlige ritualer fra e-bogen Væk Din Indre Gudinde. Jeg håber det bringer din energi og dit nærvær tilbage.

 

roksolana-zasiadko-30856
Foto: Roksolana Zasiadko on Unsplash

Gudinderitual nr. 5
5 minutters power break – så klarer du resten af dagen

>>Udfordringen: Du er træt, men dagens opgaver er endnu ikke overstået
>>Ritualet: Giv dig selv et power break med dybe vejrtrækninger

::Nogle gange har jeg bare brug for et break, men kan ikke finde ro i min krop til at lave en decideret meditation, eller føler måske ikke at jeg har tid. Så hiver jeg min yogamåtte frem (ej, faktisk et gammelt liggeunderlag fra Spejdersport, men i mit hoved er det en yogamåtte) og lægger mig i 5 minutter og vender opmærksomheden hen på at trække vejret dybt.

::At få trukket vejret godt igennem giver fornyet energi, på en måde som ikke tæsker din krop som et sukker- eller kaffekick ville gøre det. Er du træt fordi du trænger til mad, så kan du evt. lave denne øvelse før du spiser, det vil gøre din fordøjelse og udnyttelse af maden endnu bedre.

Virker hver gang og giver fornyet energi.

::Sæt dig et uforstyrret sted, har du mulighed for at høre noget rolig musik imens gør det effekten endnu bedre. Har du lyst, kan du lukke øjnene. Læg en hånd på din mave og en hånd på dit hjerte og træk vejret så dybt som muligt, uden at føle at du tvinger vejret igennem. Forestil dig at du trækker vejret helt ned til halebenet og ud i maven, og når ud puster ud, spidser du munden og puster ud med tryk på, som om det er et sugerør du puster ud af.

::Lad vejrtækningen glide naturligt ind og ud, mens du har billedet af at du trækker vejret helt ned i maven og til halebenet og puster ud af et sugerør. Udåndingen må gerne være længere end indåndingen. Sid i 5 minutter og mærk hvordan du har det, før du igen rejser dig og fortsætter din dag.
Fra e-bogen Væk Din Indre Gudinde – 21 Selvkærlige Ritualer

Væk Din Indre Gudinde ebogscover

Hvis du kunne tænke dig at blive interviewet omkring intuition og hjælpe mig med at kortlægge hvad vi moderne gudinder har brug for, for at leve et intuitivt guidet liv, så udfyld formularen her, så kontakter jeg dig og fortæller dig mere om projektet

 

 

Foto øverst:Nathan Fertig on Unsplash
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s