Mine favoritbøger fra 2017 (perfekte som julegaver)

Mine favoritter fra 2017 er en serie i 3 dele hvor jeg viser dig de ting som har gjort mig glad i 2017. Ting som du måske vil lade dig inspirere af til juleønskelisten eller som gave til en du har kær.

julegaveguide2017

Bøger

2017 har ikke været det store læseår da jeg har haft travlt med at afholde Intuitiv Englekortlæser og lave sessioner og starte Goddess Within You klubben op, men til gengæld har jeg fået købt en masse bøger, så trangen til hele tiden at udvide min horisont er der stadig, og så kan jeg jo se frem til masser af skøn læsning i 2018.

Af dem som jeg har læst har jeg udvalgt disse til favoritterne, de er alle sammen nogle jeg ville give videre i julegave til en kvinde som, ligesom mig, elsker selvudvikling og spiritualitet. Så lad dig inspirere til din egen juleønskeseddel eller måske til en gave til en kvinde du elsker.

De har alle givet mig indsigter, ting at reflektere over og halleluja-øjeblikke (det er når en anden siger hvad man selv synes er sandheden men som man ikke hører mange andre sige).

 

På min Instagram kan du følge de bøger jeg læser hele året, men det er ikke alle som jeg lægger op som jeg gider læse færdig eller nødvendigvis ville købe til andre. Men dem jeg deler med dig her er jeg 100 % vild med. Dem har jeg købt til mig selv og andre med stor glæde.

 

Jeg linker til hvor jeg selv har købt dem, klikker du og ender med at købe bogen får jeg et lille beløb, det koster dig ikke ekstra, bogens pris er den samme for dig, men de små beløb hjælper mig med at betale for bloggen her.

 

Du kan selvfølgelig også købe den et andet sted, primært handler jeg selv på nettet i udlandet hvis bogen er på engelsk, det er tit billigst.

 

Her er mine favoritter fra i år:

 

White Hot Truth: Clarity for Keeping It Real on Your Spiritual Path from One Seeker to Another af Danielle LaPorte

whitehottruth

Jeg købte denne her som e-bog til min Kindle efter at have ventet på at den skulle udkomme. Jeg er så glad for den at jeg helt seriøst overvejer at bestille den i hardcover så jeg kan have den i hænderne på en anden måde (hvilket er sådan jeg har det med e-bøger som jeg virkeligt elsker, der er ingen grund til også at have dem som papirbog, men er kærligheden stor så…)

 

Danielle er spirituelt søgende på et plan som jeg aldrig bliver det. Men hun er havnet det samme sted som mig: et sted hvor der er brug for grænser omkring det spirituelle så det ikke bliver for meget, for dikterende og drænende. Og så det bliver brugbart på jordplan – lige sådan jeg kan lide min spiritualitet – jeg er trods alt et menneske på jorden, selvom jeg også er en sjæl. Danielle deler ud af sin egne erfaringer og sit liv og man griner, græder og nikker og siger halleluja! En spirituel vejviser uden at det bliver så højhelligt så man næsten ikke kan ånde. Helligt er godt, ja, men det er fødderne på jorden også. White Hot Truth burde være på alles boghylde som det første når de starter deres spirituelle søgen.

Den er på engelsk og man kan som altid næsten høre Danielles stemme (af den årsag anbefaler jeg også lydbogsversionen, hun har den skønneste stemme når hun læser op).

 

Practice You af Elenea Brower 

practiceyou

Det her er en slags dagbog, som du selv skriver, eller rettere udfylder. Et smukt kunstværk med tekst som guider dig og plads til dine egne tanker kan skrives ned. Jeg var utroligt overrasket over hvor tyk bogen var da den kom og hvor lækker den føles mellem hænderne. For mig føles den som en bog der vil tage et år at fylde ud.

Den følger chakraernes opbygning og man kan tage den fra ende til anden, eller slå op et vilkårligt sted og reflektere over spørgsmålene.

 

Hvert kapitel starter med en meditation, selvom den slags altid kan føles svært på skrift føles det let og roligt. Som om Elenas rolige væsen guider dig. Det hjælper nok at jeg har lyttet til Elenas meditationer og fulgt hendes yogavideoer, så jeg ved hvordan hun lyder.

 

Jeg ved ikke hvad det præcist er, men bogen får mig til at føle mig glad og afslappet og hjemme i mig selv. Det er ikke svært at svare på spørgsmålene, der skal ikke tænkes, nærmere bare føles ind og svares. Intet er rigtigt eller forkert her. Det er din bog.

Bogen der fortæller dig hvem du er i din essens. Så smuk at se på og røre ved. Jeg her min liggende fremme med min yndlingskuglepen, så jeg altid kan dykke ned i den.

 

From Dark to Light af Belinda Davidson

darktolight

Denne bog har jeg ventet længe på at Belinda ville skrive og den skuffede ikke. Som en anden roman kunne jeg ikke lægge den fra mig og måtte bare læse videre. Jeg har længe fulgt Belinda og er vild med hendes meget simple måde at gå til det spirituelle på, igen med fødderne placeret på Moder Jord og med en brugbar tilgang til at koble det jordiske liv med det spirituelle (hvilket jeg elsker).

Hendes fantastiske chakrameditation er simpel og ligetil, uden alle mulige mærkelige krummelurer på. Jeg tog i foråret hendes onlinekursus Shadow Hunter hvilket bragte chakraarbejdet flere nuancer, om end hun stadig holder det simpelt så alle kan forstå det.

 

Denne bog introducerer dig for hendes chakrateknik og andre teknikker, men den er ligeså meget et memoir, en gribende fortælling om Belindas liv med at være født med den 6. Sans åben og i stedet for at tilpasse sig de sociale normer og lukke ned for den, som de fleste børn gør, når de ikke bliver opfordret til at se den sans ligeså vigtig som de 5 andre; gå gennem livet med en åben sans for alt det der ligger i energifeltet som de fleste ikke ænser, og de traumer, udfordringer og smerter det har ført med sig.

Men også hvordan det har ført hende til lyset; til sit livsformål. Som er at være en healer, en lysarbejder som også arbejder i mørket.

Der kommer to bøger til i serien og jeg håber Belinda skriver hurtigt!

 

May Cause Miracles – Gabrielle Bernstein 

maycausemiracles

Indrømmet at jeg ikke er blevet færdig med denne bog, som består af øvelser for det meste, men jeg er i gang og jeg er vild med hvordan små refleksionsøvelser hver dag, kan hjælpe med at skifte mindset, og gøre en gladere og mere taknemlig.

Hvis alt er energi og vibrationer tiltrækker flere af de samme vibrationer, er det ikke en dårlig idé at befinde sig i et taknemligt og lykkeligt sted i livet så meget som muligt.

Lær mere om dig selv, og kom tættere på din sande kerne med denne bog (og det er vel et mirakel?!)

Som med meget andet lysarbejde handler det om at kigge din frygt i øjnene og finde ud af om den behøver styre dig, og disse øvelser lærer du at navigere med og udenom frygten. Og det skaber mere ro og klarhed. Noget jeg elsker!

 

Langsom Livsstil af karin Pallisgaard 

 langsomlivsstil

Den eneste danske bog på listen, jeg ved det, hvad kan jeg sige andet end at jeg læser mange bøger på engelsk; som regel køber jeg dem som e-bog på Amazon, da det er utroligt billigt. Denne så jeg vist en anmeldelse for i et blad og bestilte den hjem fra biblioteket.

Som en der har bøvlet (alt for meget) med stress og udbrændthed kan jeg godt lide at læse bøger der er fyldt med guf til sjælen og sådan en bog er Langsom Livsstil.

Det kan være en god reminder at læse sådan en bog, som husker mig på at det er helt okay at leve et mere stille og langsomt liv end resten af verden. For det er nødvendigt for at have det godt, for mig. Og bøger hvor andre deler de samme følelser, tanker og refleksioner over det hurtige, moderne liv med sindssygt mange input, giver på en måde tilladelse til at føle som jeg gør. Ikke at jeg behøver en, men sådan føles det nogle gange i glemsomheden, når jeg er ved at blive suget ind i den store centrifuge igen.

Som der står i beskrivelsen:

“Langsom livsstil” er et opgør med den tyranniske travlhed, der hersker i vores samfund. Vi skal lære at nyde timerne og minutterne i stedet for blot at måle dem i effektivitet og produktivitet. Det er blevet tid til at dyrke kvalitet frem for kvantitet.

Hvis vi lever livet, reelt tilstede, bliver vi mindre stressede, får mere kvalitetstid og en bedre livskvalitet. Når vi genlærer kunsten at få ro på vil det påvirke vores krop, sind, arbejdsliv, og familieliv positivt. Livsfilosofien i “Langsom livsstil – kunsten at få ro på” handler om at tage sig tid til at få det bedste ud af livet.

Baseret på forskning, ekspertinterviews og egen praksis præsenterer Karen Pallisgaard i “Langsom livsstil” 10 principper for og tips til at føre en langsom livsstil.”

Får helt lyst til at læse den igen, måske den burde læses en gang om året for at få den rare ”aaaah-følelse” som bogen giver mig?

Jeg anbefaler den til sensitive, introverte og stressede mennesker. Som vil have mere ro, mere glæde og mindre stress.

 

Det var mine boganbefalinger til julens ønskelister derude, i næste del af julegaveguiden deler jeg mine favorit krystaller og andre lækre sager.

Reklamer

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s