Sådan gør jeg nytårsrent med hvid salvie

anjasmudge

Sådan gør jeg nytårsrent i 2018 med hvid salvie

Jeg gør det egentlig ikke kun til nytår. Jeg gør det nærmest hver dag men jeg har et større ritual til nytår eller når jeg har gjort hovedrent end til hverdag. Hver morgen når jeg står op og lufter ud, brænder jeg en smule salvie af i en skål i køkkenet.

 

Men til nytår eller efter jeg har gjort hovedrent tager jeg hele turen rundt i huset med salvien, og oftest også med noget sweetgrass. Alle har sine metoder, jeg vælger at stole på min intuition, dog går jeg oftest den samme vej rundt i huset, men om du vælger at følge din intuition eller en anden skik, så er resultatet det samme: en opfrisket energi i hjemmet.

 

Du kan vælge at smudge (rense) med din salvierøg i Nord, Syd, Øst og Vest eller bare gå derhen hvor du føler der er tung energi i dit hjem. Jeg bruger lidt ekstra tid, eller går to gange visse steder. Når du afbrænder dine urter i en intim ceremoni i dit hjem vil du opdage at effekten breder sig til resten af dit liv.

 

Det vigtigste er:

 • Åbn et eller flere vinduer,
 • Hav intentionen om at rense og gøre lyst og rent
 • Vær taknemmelig for at de åndelige væsener hjælper.

 

Altså: Frisk luftcirkulation, ren intention og taknemmelighed i hjertet. Så kan du ikke gøre det galt. Du kan også se min korte smudgingvideo om hvordan du kan rense krystaller her det er samme metode jeg bruger til mine kort.

 

OBS! Det er selvfølgelig også vigtigt at have noget under så du ikke taber gløder og soder dit hjem til. Er du gravid eller tåler ikke røg så anbefaler jeg en hvid salvie roomspray i stedet.

 

salvielille2 

Hvorfor rense med salvie?

Det jeg elsker ved at rense rum, kort, krystaller eller mig selv med hvid salvie er, at det er så nemt at alle kan gøre det. Det giver mig en fysisk ting at gøre når jeg skal ændre energien og forankrer energiskiftet på en måde så det virkeligt er til at tage og føle på.

Det er en utroligt let måde synes jeg, at få det spirituelle og rituelle ind i et helt almindeligt hverdagsliv. Røg (og damp!) har været brugt utroligt langt tilbage af forskellige kulturer i forskellige renselsesritualer så det er virkeligt for alle. Jeg tror også at der er en grund til at hvid salvie er så populært som det er i spirituelle kredse; det er nemt, virker og forbinder os med fortidens ritualer. Det er ikke længere bare en indiansk skik men en universel ceremoni alle kan deltage i.

 

Ud med lav energi – ind med zen!

Jeg ser hvid salvie og andre urter/tørrede planter som sweetgrass eller ceder, som en energirengøring på samme måde som vi vasker hjemmet med sæbe, støvsuger og fejer. Når der er rodet og beskidt flyder energien ikke lige så frisk og fin og du bliver måske selv lidt træt, dvask og føler det er uoverskueligt. Men når der er ryddet op og dufter rent og er luftet ud, så påvirker det også dig til at føle dig frisk og glad.

 

Men udover det fysiske plan kan være rodet og beskidt så kan energien det også. Jeg smudger altid minimum efter, men også gerne før jeg har gæster; jeg gider ikke have andres energi hængende hvis den er mindre end optimal, for jeg er utroligt sensitiv (derfor er det ikke altid jeg smudger, for måske har samtalen været utroligt livgivende og positiv og så vil jeg gerne have den energi hængende lidt længere tid).galina-n-207635

For mig er der ingen tvivl om at en daglig rensning og en ugentlig grundig smudging løfter mit hjems energi. Jeg kan mærke det, min mand kan mærke det og ofte har gæster også bemærket hvor god en energi der er (hvilket jeg jo elsker at høre) .

 

Det fungerer også som en spirituel beskyttelse af mit hjem, jo renere og mere fint der er i energien, jo sværere at tiltrække negative energier ind, fordi energi gerne tiltrækker samme energifrekvens, så er det skønt at have den så høj som muligt.

 

Smudging til en ny start

Smudging med salvie er fantastisk til at sætte en ny intention for året, rydde ud i gammel energi og højne den eksisterende energi. Hver dag er jo en ny start, faktisk er hvert øjeblik det, men der er noget særligt ved at skifte til et nyt år. Når der er en større kollektiv bevidsthed om at vi skifter til et nyt kapitel er der en fantastisk energi at tappe ind i.

 

At ændre vibrationerne i dine omgivelser eller dig selv ved hjælp af dufte, musik og krystaller og pynt sætter gang i en bølgeeffekt. F.eks. når du pynter op til fest, jul eller nytår så mærker du at der indfinder sig en stemning, som bringer dig i en forventningens glæde, hvilket smitter til dine gæster og gør det til en god aften.

 

På samme måde kan en god rens af boligen i det nye år være med til at sætte intentionen for dit år. Hvad vil du gerne vaske rent? Hvad vil du gerne tiltrække mere af? Sæt intentionen, lav evt. et kort mantra du gentager for dig selv mens du vifter røgen rundt. Snart vil du mærke eller føle at ligesom når du pynter op til fest, har du nu pyntet på energien i rummet.

 

Mit mantra er ofte: ”Tak for alt det jeg har, det jeg har fået og alt det jeg får i fremtiden”

 

Alle kan smudge, det er ikke svært. Opfind dit eget ritual, brug et som allerede findes, eller følg din intuition fra gang til gang. Eksempelvis er det ikke særligt tit at jeg bruger en fjer til at vifte røgen rundt med, selvom jeg har nogle smukke fjer til det formål, fundet i skoven eller i min have. For det meste går jeg bare rundt der hvor det føles nødvendigt, men her får du en startliste til idéer til at sammensætte dit eget ritual, du kan bruge hver eneste gang du synes energien trænger til det. Du kommer til at kunne gøre rent på flere planer end Ajaxen kan nå ;- )

 

Til daglig/ugentlig smudging

 

 • Start dagen med at rense luften og invitere ny positiv energi ind, ved at brænde et lille stykke salvie af i en ildfast skål for åbne vinduer
 • Afslut den fysiske rengøring med at gå en runde med enten hvid salvie eller sweetgrass. Den sidste bruger jeg specielt når jeg gerne vil vise taknemmelighed for alt det positive som allerede er her, eller sige tak for at mine bønner og intentioner er blevet hørt (også selvom jeg ikke har ”fået svar” på dem endnu)
 • Hvis du føler du har en off-dag, så åbn vinduerne, sæt noget spa- eller meditationsmusik på, tænd et smukt lys og tænd din salvie med intentionen om at klare energierne op så du bedre kan navigere i dagen og mærke dig selv
 • Afslut dagen med et tak for alt det du har fået og oplevet i dag ved at brænde lidt hvid salvie eller sweetgrass af.

 

hans-vivek-223133

 

Til at starte et nyt år eller markere et skifte (kan gøre både nytårsaften eller i starten af Januar, ved vinter/sommersolhverv eller nymåne/fuldmåne – du kan mærke hvornår det passer dig bedst, der er intet rigtigt eller forkert her).

 

 • Start med at reflektere over hvilken energi du har oplevet i år (som regel et miks af energier)
 • Skriv et par små sedler med sætninger eller bare et enkelt ord, der beskriver hvad du vil tiltrække i det nye år
 • Tænd lys, gerne udenfor med mulighed for at brænde sedlerne af
 • Gå en runde med din salvie i hele dit hjem, husk at åbne for frisk luft (hvis du vil gøre det til et større ritual kan du evt. gå rundt og brænde ceder af først, så hvid salvie og afslutte med sweetgrass, men salvie er fint i sig selv)
 • Lad din salvie ligge og ryge videre udenfor ved siden af dit lys og brænd så sedlerne med dine nytårsintentioner på mens du holder visionen om at energien nu er renset og klar til at modtage, og at salviens røg hjælper dine intentioner med at manifestere sig på højeste plan i det nye år.
 • Mærk taknemmeligheden i dit hjerte over at du har været medskaber af dit nye år
 • Slut af med at slukke din salvie med lidt vand, så den kan ligge sikkert og tørre til næste gang

 

Dette ritual bruger jeg i mere eller mindre samme form hvert år, nogle gange om aftenen andre gange om dagen i den nye uge. Igen, mærk efter hvornår du føler der er tid og det føles rigtigt for dig at gøre det.

Hvis du vil læse mere om smudging så har jeg skrevet om det her og her også.

Happy Smudging!

Ps. i 2018 kommer der tema om smudging i Goddess Within You Club

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s