Bliv mere dig – Bliv mere glad

At blive den man er kan tage noget tid. For nogle tager det et helt liv, for andre er det som om de hoppede direkte ind i deres eget skind så naturligt som en racerkører ifører sig sin dragt. De er klar til at speede af sted i racerbilen og få det meste ud af livet.

For nogle er det et miks; en gang imellem føles det som at have ramt den gode kørebane og der er flow; andre gange tænker man bare ”jeg er havnet på den forkerte planet!”

 

Jeg tilhører den sidste gruppe og gør du også (eller har du det bare sådan 100% af tiden at du venter på din rumraket tilbage til hvor du passer ind?) så ved du hvor frustrerende det kan føles at være et rundt låg i en verden af firkantede æsker.

 

I mange år kunne jeg ikke finde min gode kørebane; eller et job eller uddannelse som jeg syntes passede til mig. Jeg kunne finde en masse der næsten passede, men det føltes omtrent så ukomfortabelt som jeg forestiller mig Askepots søstre ville have det i glasskoen som var for lille. Så (som dem) forsøgte jeg at hugge en hæl og klippe en tå og stort hint: det giver et liv i smerter! Fysiske såvel som psykiske.

 

Jeg var frustreret over at mine veninder syntes at kunne finde ud af hvilken hylde de hørte hjemme på, lettere end mig. Jeg ledte stadig mens de blev advokater, ingeniører og engelsklærere. Tog Ph.D’er og fik forfremmelser. Jeg husker stadig brylluppet jeg var til, hvor brudens veninde, som sad med sin nyfødte baby på armen, slank som kun en prinsesse kan være det så hurtigt efter fødslen, og brystede sig af al den friværdi hendes store Københavnerlejlighed havde og hvor fedt hendes ingeniørjob var, hvorefter hun vendte sig mod mig og med en stemme der var højere end nødvendigt og et blik der scannede bordet for at se om de andre hørte med, spurgte: ”Nå hvad laver du så for tiden? Hver gang vi mødes synes jeg du laver noget nyt. Skal du ikke snart finde det rigtige job? Og skal i ikke snart have børn?”

 

Hun kunne ikke have fundet et mere ømt punkt at stikke kniven ind på og jeg grinede udvendigt og græd indvendigt. For jeg var i slutningen af tyverne og selvom jeg godt vidste at ingeniør, advokat eller gymnasielærer ikke var for mig, eller nogle af mange jobs jeg havde prøvet af eller de uddannelser jeg havde prøvet at gennemføre, heller ikke var min helt rette hylde, ja så var jeg frustreret over stadig ikke at vide hvor min gode kørebane fandtes henne.

 

verdenharbrug

Intuitiv i en praktisk verden

Livet giver dig ledetråde hele tiden, Universet taler til dig, det er bare et spørgsmål om at kunne høre og forstå det. Jeg synes det er synd og skam at ingen lærer os om hvem vi er fra starten af når nu der er gode værktøjer til det. Så kunne vi leve i vores genizone i stedet for at bruge tid på at finde den.

For det kan svært at finde æsken der passer til låget, hvis alle rundt om en passer fint til deres låg. Hvis du er omgivet af intuitive følelsesbaserede mennesker og din superpower er logisk tænkning og analyse. Eller omvendt. Hvis du hele tiden bliver mødt med holdningen om at hvis det ikke kan måles og vejes, så betyder det intet og indeni dig er der et helt univers der ikke kan måles og vejes, men som er ligeså rigtigt som den stol du sidder på.

 

Verden har brug for os alle, uanset om vi er firkantede, trekantede eller runde.

Da det gik op for mig at min superpower er intuition og mit rette kald var så langt fra den akademiske verden som man kan komme, men stadig tæt på mennesker som jeg hele tiden havde troede, om end på en helt anden måde end jeg havde forestillet mig , fandt jeg min indre ro og mit ømme punkt forsvandt.

 

Min hylde ventede bare på at jeg fandt den, og jeg ser nu at jeg ofte var tættere på den end jeg anede, i min søgen rundt. Jeg omgav mig med mennesker som naturligt hører hjemme der hvor verden opleves gennem de 5 sanser, og jeg hører naturligt hjemme der hvor den opleves gennem den 6. Sans; intuitionen.

 

Som jeg har skrevet om før så handler det om at vi bliver mere os selv for at vi har det godt. Men hvordan aner man hvem man er? Det er jo det hele livet egentlig går ud på at finde ud af og lad mig sige med det samme, at der er langt flere nuancer og langt flere måder at være på i denne verden end det ser ud som på overfladen. Så det helt rigtige findes for dig. Det som vi bliver nødt til er dog at give slip på alle historier om hvem vi er for at kunne opdage hvem vi virkeligt er.

Slippe idéen om at ”jeg er sådan en der…” hvilket bokser os inde i en lille firkantet boks, og i stedet trække nysgerrigheden frem og gå på opdagelse i det ukendte.

 

lifeclues1 

Hvem er jeg?

Det kan man bruge f.eks. personlighedstests til, numerologi og astrologi etc. Jeg har før nævnt to som jeg har set gøre lykke hos andre end mig (Fascination Profile og Arketypetest) men jeg er vild med Myers-Briggs også.

At tage den har fået de sidste brikker til at falde på plads og nu forstår jeg mig selv og kan se hvad der er mine superpowers og hvorhenne min gode kørebane er. Men det kræver at man er villig til at slippe alle gamle idéer og tage sådan en test med helt ærligt hjerte.

Resultatet kan være overraskende; jeg har for eksempel aldrig kunne finde ud af om jeg er introvert eller ekstrovert og testen åbenbarede for mig at jeg er introvert men kan være social i små udbrudsperioder, hvilket får andre (og mig selv!) til at tro at jeg er ekstrovert!

En veninde jeg har, har altid troet hun var introvert og fandt ud af at hun var det modsatte og så faldt mange ting på plads!

 

Dette er bare nogle eksempler på hvordan en test kan hjælpe dig på vej til der hvor der er flow og fremdrift. Myers-Briggs er supergod til at fortælle dig hvilke kognitive funktioner din type bruger mest og denne side Personality Hacker er genial til at gøre det anvendeligt og forståeligt.

Du kan tage testen der men også her.

 

Der er ingen grund til at du klipper en hæl eller tå for at være i skoen, for der findes et perfekt match til dig, og jo mere du bliver dig selv, jo gladere er du og jo bedre liv vil du have.

Der er mange veje til dig selv og jeg synes ikke man behøver at vælge kun en.

Har du lyst til at lære dig selv bedre at kende så overvej at prøve en eller flere af disse metoder:

Enneagrammet

Numerologi

Arketypetest

Myers-Briggs test

Fascination Profile

Orakelkortlæsning

Clairvoyant vejledning

Astrologi

 

Oftest vil du opdage når du går til det med stor nysgerrighed at hver metode vil give dig en ny brik til puslespillet. At nogle måder er meget analytiske, andre intuitive og tilsammen kan de give et helt billede af dig og din personlighed.

Og følelsen af at være havnet på den forkerte planet aftager stille og roligt…

Det var mine guldkorn for i dag – hvad med dig? Har du prøvet nogle af disse ting af og fundet dit sande jeg?

arrowgold

 Vil du have skriv som dette fra mig i din indbakke, så skriv dig på her og vi ses i din mail.

knapctacrop

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s