Lær dine chakraer at kende

Som jeg nævnte i den første artikel om chakraerne, så føler jeg at tilgangen til chakraer ofte enten kræver tunge studier af tykke bøger, hvor der i øvrigt står forskellige ting, alt efter hvor gamle de er og hvem forfatteren er, eller at den bliver overflade-popsmart, hvor at det egentlig ikke rykker noget.

 

Så derfor vil jeg med denne artikelserie give dig en introduktion til dine egne energicentre på en måde, som jeg mener er let at gå til og som vil rykke noget.

 

Eftersom chakraer er centre af energi i din krop, er det bedst at opleve og mærke dem. Ligesom at vi kan læse nok så meget om hvordan et knæ er skabt og fungerer, men først når vi bruger knæet får vi en fornemmelse for det.

 

Eller at læse om at løbe. Du får måske en idé om det, men først når du selv prøver at løbe en tur, kan du mærke hvordan det føles kroppen.

 

Vi skal med andre ord ned i kroppen for at blive gode til at rense chakraer. Selvom vi sagtens kan hygge med, eller ligefrem nørde med, at læse og studere os frem. På samme måde er der intet galt i at tage neglelak på, tøj på, pynte stuen med farver der passer til chakraet, men uden at komme ind i energien og mærke den og lære den at kende, så er det overfladebehandling, og det rækker kun så langt.

 

Energi mærkes og det som chakraerne er, er netop energicentre, som du har adgang til så let som at lægge en hånd på dem. Er du meget god til at mærke din krop, kan du også mærke dem uden, og jeg giver her i denne artikel, et par råd til øvelser, der gør dig bedre til at mærke dem.

 

Før vi går i gang med øvelserne så får du her en oversigt over hvor de forskellige chakraer sidder. Her kan du også mærke efter på dig selv, eks. når du bruger hænderne, til at mærke hvor det føles rigtigt for dig. Eksemplet vi kan bruge er solar plexus chakraet, som sidder i maven, ved solar plexus. Det er altså stykket under ribbenene og ned til navlen vi taler om.

 

Måske vil det føles mest rigtigt for dig at have hænderne placeret øverst, måske på midten, måske på så meget af maven som muligt. Mærk dit chakra og hvor det føles korrekt for dig.

Mange steder beskrives det 2. Chakra, også kaldet harachakraet, som siddende to cm under navlen, men du behøver ikke at hive målebåndet frem for at sikre at du fokuserer præcist 2 cm under. Mærk dig frem.

 

dreamstime_s_51320800

 

De 7 chakraer i din krop

 

Chakraerne fungerer som energiportaler som tager energi ind fra din omverden og de bygger ovenpå hinanden og skaber flow.

 

Dvs. at energien der går ind i rodchakraet flyder opad gennem alle de ovenpå liggende chakraer, og energien der kommer fra toppen af dit hoved, via kronechakraet, flyder nedad gennem chakraerne.

Så derfor vil vi gerne have et godt flow gennem chakraerne.

 

Placeringer af chakraerne:

Rodchakraet – placeret for roden af din rygsøjle (du kan forestille dig at du sidder på en rød badebold, så har du en idé om hvor vi er henne)

 

Harachakraet – mellem rodchakraet og navlen

 

Solar Plexus Chakraet – mellem navlen og ribbenene

 

Hjertechakraet – brystet, omkring dit hjerte

 

Halschakraet – halsområdet

 

3.øjechakraet – mellem og lidt over, dine øjenbryn

 

Kronechakraet – på toppen af dit hoved

 

Øvelser der hjælper dig med at forbinde til dine chakraer og lære at kende hvordan energien føles.

 

Læg mærke til at øvelserne bygger ovenpå hinanden i sværhedsgrad. Jo mere du praktiserer disse simple øvelser, jo bedre får dine chakraer det. Dejligt simpelt.

 

vero-photoart-140937
Photo: Vero-Photoart

Brug hænderne

Læg dine hænder på chakraerne et efter et. Luk øjnene og træk vejret dybt. Start nedefra og bevæg dig opad. Sid et par minutter ved hvert chakra, evt. med rolig musik på.

Mærk hvordan du skaber varme der hvor hænderne ligger, læg rigtig godt mærke til det område af din krop.

Er der spændinger, smerte, afslappet?

Kan du mærke området helt inde i centeret af kroppen? Kan du mærke hvordan det føles på alle sider, for- og bagside?

 

Lav denne øvelse hver dag og du vil lynhurtigt få en fornemmelse for hvordan energien i dine chakraer føles.

 

Brug åndedrættet

Nu hvor du ved hvor dine chakraer er placeret og har mærket dem med dine hænder, kan du prøve at mærke dem med dit åndedræt, indefra.

Der er to måder, og du kan veksle mellem dem, eller vælge din favorit.

 

Metode 1

Den ene måde fortsætter du med at bruge hænderne, og lægger dem på chakraet og trækker vejret ind og forestiller dig at luften går hen til hvor dine hænder ligger.

Har du hånden på kronechakraet, trækker du vejret ind og forestiller dig luften ryger op på toppen af hovedet. På hver udånding slapper du af.

 

 

Metode 2

Foregår på samme måde, men uden hænderne som guidning. Du trækker vejret ind i chakraet og giver slip på en udånding. Med de her to metoder mærker du chakraerne indefra, mere end når du bruger hænderne, hvor du mærker udefra.

  

Mærke indefra og ud (med lukkede øjne)

Den sidste øvelse er den mest avancerede, da du ikke guider dig selv med hverken åndedræt eller hænder.

 

Her sidder du med lukkede øjne og fokuserer på hvert enkelt chakra nogle minutter ad gangen. Du vil nok opdage at dit fokus ryger andre steder hen, men så re-fokuserer du bare igen.

 

Alle disse metoder bringer din opmærksomhed hen på dit energisystem og nærvær og fokus er med til at give energi til hvert enkelt chakra så du kan altså med disse simple øvelser, skabe bedre energiflow i dine chakraer.

 

Fysisk bevægelse er selvfølgelig også med til at skabe flow i din krop, men her fokuserer vi på at skabe flow i chakraerne; har du lyst til at supplere med yoga eller anden bevægelse, vil det også gavne flowet.

 

Vil du vide mere om chakraer?

I næste artikel kommer vi ind på alle de andre sjove ting, som kan være med til at støtte dig til at have velfungerende chakraer, som farver og mantraer.

Vil du være sikker på at få den, når den udkommer, så skriv dig op her

 

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s