Der er ingen facitliste når du læser orakelkort intuitivt

Når du læser orakelkort eller englekort så er du på en måde fuldstændigt fri for regler, systemer, eller andre ting som kunne være facitlisteagtige.

I modsætning til tarotkort hvor der er et bestemt system du skal lære, en grundlæggende viden om hvad de forskellige kort betyder, så er orakelkort og englekort meget mere fri, de har ikke et system, de har ikke nogen rækkefølge eller specifik historie der løber gennem kortene. Det er derfor jeg kalder min uddannelse Intuitiv Englekortlæser. Det er derfor at jeg lægger vægt på at udvikle intuitionen via kortene.

Når du læser intuitivt med dine kort så kan det være at du vil tillægge et kort én betydning og en anden læser vil tillægge det en anden betydning.

Og det er simpelthen fordi at dette kort ikke betyder noget universelt bestemt; der er ikke nogen facitliste for det her kort. Heller ikke selvom at der måske står noget tekst på kortet.

Jeg plejer at sige til mine kursister og elever, at når de efterhånden lærer deres kort at kende og bruger dem til mange forskellige typer læsninger, i mange forskellige situationer, så begynder de at opfinde deres egen ordbog sammen med kortene.

 

Det vil sige at et kort kan betyde noget for dig og noget andet for en anden der læser med samme sæt kort; et kort kan også betyde flere forskellige ting for dig alt efter læsningens karakter.

20180512_135000
Energy Oracle Cards af Sandra Ann Taylor

 

Mange gange, når jeg har et yndlingskortsæt i gang, så ved jeg at et kort kan have f.eks. tre forskellige betydninger, alt efter læsningen og spørgsmålet, alt efter hvilken person der sidder overfor mig. Kortet markerer dette for mig, ved at mit blik tiltrækkes forskellige steder hen på kortet, eks. tekst versus billede.

Og så har vi ikke engang talt om alle de betydninger et kort kan have for mig, hvis det vender på hovedet!

Kortene har en funktion som markører for dig, det er en slags vejviser som fortæller dig hvad det er du skal lægge mærke til, og lægge vægt på i den her læsning. Derfor er der heller ikke nogen facitliste, noget korrekt svar, så at sige. Det er en mere intuitiv og flydende proces.

 

20180425_100240.jpg
Crazy Sexy Love Notes fra Kris Carr

 

Orakelkort kan på den måde være lidt sværere at forholde sig til, fordi alle muligheder er åbne. Fordi du skal lære dine egne signaler, tegn og markører at kende når du bruger kortene.

Men til gengæld så styrker du dine intuitive evner helt vildt.

En rigtig god måde at opbygge den her ordbog mellem dig og dine kort på, er at udvælge dig et bestemt sæt kort, og bruge det f.eks. en måneds tid. Du kan holde dig til et bestemt oplæg, eller skifte mellem flere forskellige typer af oplæg, med mange eller få kort, eller du kan f.eks. trække et kort hver dag og skrive ned hvad du får af beskeder den dag, i en dagbog eller journal.

Ved at blive ved med at bruge det samme kortsæt over længere tid, så skaber du din egen ordbog, altså lærer hvilke typer beskeder hver enkelt kort kan komme med til lige netop dig, og hvilke læsninger du med fordel kan lave med de her kort.

Du vil måske opdage at nogle gange så vil du lægge mærke til teksten, og andre gange så er det billedet som trækker din opmærksomhed hen på noget bestemt, og nogle gange er det nye steder på billedet, en bestemt lille detalje, som lige pludselig tiltrækker dig.

Og på den måde åbner det for flere dimensioner på et enkelt lille pap kort. Er det ikke helt vidunderligt? Er det ikke bare magisk?

På videoen herunder kan du også høre hvordan det at stå uden facitliste har været for nogle af eleverne på Intuitiv Englekortlæseruddannelsen.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s